Tévhitek az otthoni fogfehérítésről - lehet, hogy rosszul csinálod?

sze08

A mosoly a legszebb dolog, amit az ember hordhat, ha azonban a szájhigiéniával gond van, vagy a fog erősen elszíneződött, inkább hanyagoljuk a mutogatásukat. Rengeteg otthon végezhető módot lehet olvasni arról, hogy hogyan fehérítsük a fogunkat fogorvos nélkül. Lehet, hogy ezzel óriási nagyot hibázun? Kattints, és olvasd el az otthoni fogfehérítés tévhiteit!

Szőke, Törülköző, Portré, Glamour, Smink, Lány, Érzelem

Tudj meg többet!

FONTOS! Rengeteg olyan ember van, aki megfelelően ügyel a szájhigiénére, azonban a fogai mégis sárgásak. Tudtad, hogy az egészséges színe a fognak valójában sárgásabb? Mindenesetre, a következő opciókat hanyagold, ha fehérebb fogakat szeretnél:

1. tévhit: A fogfehérítő fogkrémek használata

Sajnos, nem igazán létezik olyan csodafogkrém, ami képes fehérré tenni az elszíneződött fogat. A kávé, a dohányzás vagy a teázás nyomait eltávolítja fogsorodról, a fehérséget azonban nem biztosítja.

Hogyan ártasz vele? Ezekben a krémekben általában csiszoló jellegű anyag van, folyamatosan koptatja a fogzománcod és az ínyedet is felsérti! Így a fogak érzékenyebbek lesznek, és fogékonyabbak a bacikra.

2. tévhit: Koronát és tömést is lehet fehéríteni

A korona és a tömés ledobja a fehérítést, így kétszínű lesz a fogad.

3. tévhit: Fogfehérítés eperrel

Ha még nem hallottál volna róla: az epret pépesre nyomkodod, majd belemártod a fogkefédet és elkezded vele dörzsölni a fogaidat. Ezzel az a probléma, hogy a gyümölcsben citromsav van, ami roncsolja a zománcot.

Hogyan ártasz vele? A fogak érzékenyebbek lesznek a fogzománc elvéknyulását követően , és fogékonyabbak a bacikra. Ha ez a kedvenc módszered és semmiképp nem akar megszabadulni tőle, csak nagyon érett epreket használj, abban kevesebb van.

4. tévhit: Fogfehérítés almaecettel

Állítólag ha almaecetet vízzel higítunk, és ezzel dörzsöljük be a fogainkat fehérebbek lesznek. EZ NEM IGAZ! Ne is próbálja ki otthon senki, hiszen az ecet maró hatású. Rengeteg sav van benne, ami nagyon megviseli a fogzománcod.

Hogyan ártasz vele? A sav lemarja a fogzománcod. Tudod, bacik, érzéken fogak.

5. tévhit: Citrom

Általános tévhit, hogyha citrommal vagy citromlével dörzsöljük be a fogunkat, az a legmakacsabb baktériumokat is eltávolítja, így lesz szép fehér a mosolyunk. Ez szintén nem így van. A citromsav olyan erős sav, hogy tényleg eltávolítja a bacikat és kórokozókat, de egyúttal a fogzománcunknak is búcsút inthetünk.

Hogyan ártasz vele? A sav lemarja a fogzománcod. Tudod, megint, bacik, érzéken fogak.

 dog smile pug pugs dog gif GIF 

Ragyogó fehér mosolyt szeretnél, úgy, hogy ezzel nem ártasz az egészségednek? Nem akarsz csilliárdokat otthagyni a fogorvosnál? Itt a tökéletes lehetőség! Kattints a képre és nézz szét az ajánlatok között!

fogfeh.jpg

Likeolj minket facebookon, hogy tuti ne maradj le semmiről! 

 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2212811616

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása