Január 18.: Micimackó világnapja - Te tudod miért?

jan19

Valószínűleg nem mondunk újdonságot azzal, hogy talán Micimackó a világ egyik legismertebb medvéje, hiszen gyermekkorunk egyik legmeghatározóbb figurájaként tartjuk számon. 

blogfokep_14.jpg

A naptárban már neki is van egy "világnapja", ami ugyan naptárilag hivatalosan nem bejegyzett, de mégis sokan megemlékeznek a szeretett kis mackóról. Tudod melyik ez a nap és hogy miért? A cikkből kiderül!

Alan Alexander Milne (1882. január 18. - 1956. január 31.) angol író volt a mesehős szerzője, ezért az Ő születésnapján, január 18.-án tartják számon Micimackó világnapját. (Ezen a napon van egyébként a Hóemberek világnapja is.)
blogkep_1.jpg
Maci Laci mellett természetesen Micimackó a világ legismertebb "piszén-pisze" kölyökmackója, hiszen idősebb is, mint a vadőr medve. Milne híres mackója fiának játékmackójáról kapta nevét és művének egyik főszereplője a saját fiáról elnevezett figura, Christopher Robin, vagyis Róbert Gida. A Micimackó egyébként két önálló regényt takar: a Micimackót (1926) és a Micimackó kuckója-t (1928), melyet Karinthy Frigyes fordított magyar nyelvre, s lett ezáltal a magyar irodalom szerves része. 

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlat Nálunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8012137783

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása