Nagy karácsonyi ajándékozási etikett

dec20

Mindenki szeret adni és kapni egyaránt, legyen az születés-vagy névnap, évforduló, vagy akár karácsony. De mi van olyankor, ha mondjuk azt az ajándékot kapod vissza - akár a születésnapodra -, amit Te adtál mondjuk a barátnődnek vagy apukád testvérének? 

blogfokep_13.jpg

Elég ciki tud lenni, főleg, mert tapintatlanságra is vall... Ajándékozási etikett - nemcsak karácsonyra!

Mi rejtőzik a csomagban?

Jóllehet más kultúrákban illik megvárni a vendég távozását a csomagolópapír leszakítása előtt, nálunk azonban ez nem divat, sőt! Ha nem bontod ki és nézed meg azonnal az ajándékod, azzal megbánthatod szeretteidet, mert úgy tűnhet, hogy cseppet sem érdekel, mit vettek.

Enyém, tiéd, övé

Nem illik elajándékozni olyan tárgyat, amit te kaptál valakitől. Egyrészt tapintatlanságra vall, másrészt pedig könnyedén beleeshetsz a saját csapdádba, ha kiderül a dolog. Ha nem szeretnél ilyen helyzetbe kerülni, ne adj tovább tárgyakon.

Bankókat ne

Pénzt adni nem csak illetlenség, de fantáziátlanságra is vall. Olyan, mintha lusta lettél volna utánajárni az ajándéknak, ráadásul személytelen is egy köteg bankót valakinek a kezébe nyomni. Ha mindenképpen azt szeretnéd, hogy azt az összeget úgy költse el szeretted, ahogyan szeretné, akkor inkább vásárolj neki ajándékutalványt.

Tüntesd el az árát!

Csakis a ciki szóval lehet jellemezni azt a helyzetet, amikor az árcédula az ajándékon marad. Mindig ügyelj rá, hogy eltüntesd az összeget az ajándékokról, hiszen a karácsony az örömszerzésről szól, nem pedig a piszkos anyagiakról.

arat_levenni.jpg

Ne magadat lepd meg!

Tilos olyat ajándékozni, amit neked tetszik, amit te szeretnél kapni. képzeld csak magad a másik helyébe, mit kezdenél egy olyan ajándékkal, ami mondjuk a legjobb barátnőd hőn áhított kívánsága volt, mégis a te fád alá került. Erre gondolj, amikor meglepetést választasz. 

Kozmetikum: nem mindegy kinek

A parfümök, kozmetikumok remek ajándékok, ám csak és kizárólag abban az esetben, ha ismered a barátod, szeretted ízlését. Ugyanakkor ne ess abba a hibába, hogy egy kevésbé közel állónak ilyen típusú ajándékot veszel, mert azzal önhibádon kívül azt sugallhatod felé, hogy ideje lenne mosakodnia.

Ne szabadkozz!

Ne érezd úgy, hogy a te ajándékod kevesebb, mint amit te kaptál. Felejtsd el azt, hogy szabadkozni kezdesz és zavarba jössz, hidd el, szeretteid nem az ajándék anyagi értékét, hanem az érzelmit fogják nézni.

Én magam csináltam

Kézzel készített ajándékot csakis a közeli szeretteidnek ajándékozz, ugyanis elsősorban ők fogják méltányolni az összefabrikált, festett, varrt vagy bármilyen technikával készült meglepetés személyességét.

Tapintatlanság

Bizonyos ajándékok akár modortalanságra is vallhatnak részedről, ezért alaposan gondold át, hogy kinek mit vásárolsz. Például molett hölgynek, aki megveti a fogyókúrát, ne vegyél diétás szakácskönyvet, ahogyan a nemrég leszokott családtagnak sem illik gravírozott öngyújtót ajándékozni.

(Forrás)

Nézz be hozzánk, ragyogó karácsonyi ajánlataink vannak! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2512062697

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása