Íme, a Fordított Világ, ahol a gyermek viszi a szüleit Disneyland-be!

dec19

Találós kérdésünk következik: vajon mi lehet a közös Stohl Andrásban és Győrfi Pálban?

forditott_vilag.jpg

Mindkettőjükkel szinte napi rendszerességgel találkozhatunk a tévé képernyőjén, de arra talán kevesen tippelnének, hogy mind a népszerű színész, mind az Országos Mentőszolgálat szóvivője verset mond Magyarország és a világ jelenleg is futó legnagyobb magyar nyelvű szavalóversenyén.

A kezdeményezés népszerűségét mi sem mutatja jobban, mint az, hogy több neves színész, műsorvezető és zenész is a szavalóverseny mellé állt, hogy a vers erejével buzdítson részvételre gyermeket, felnőttet, de akár egész családokat. Gubás Gabi, Novodomszky Éva, Gyulai Júlia, Mahó Andrea, Gesztesi Károly, Bebe és a fent említett Stohl András, valamint Győrfi Pál is úgy gondolta, elmond egy-egy gyermekverset Erdős László Fordított Világ című könyvéből, hozzájárulva így is a kortárs magyar vers népszerűsítéséhez. Hogyan szavalnak a sztárok? Nézd meg őket itt, hogy Te is kedvet kapj egy kis versmondáshoz!

Mi a Fordított Világ?

Magyarország és egyben a világ legnagyobb, magyar anyanyelvű Szavalóversenye! Egy különleges játék, egy izgalmas megmérettetés a Móra Kiadó partneri együttműködésével. Minden magyar és a világban bárhol is élő magyar anyanyelvű gyermek fantasztikus lehetősége, egyben kedves és játékos szórakozása. Megismerni egy Fordított Világot, versben elmesélni mindenkinek a világot!

Egy határok nélküli szavalóverseny, amely kitárja kapuit az egész világ előtt!
A verseny rendszerének és az internetnek köszönhetően a magyarországi gyerekek mellett, minden magyar anyanyelvű, vagy magyarul beszélő gyermek bátran versenyezhet, éljen bárhol is a világon! Sőt, hogy még jobban bátorítsuk Őket, és hogy még fontosabbnak érezzék, a határon túli magyar nyelv ápolását, a Szavalóverseny díjai és fődíja mellett, két értékes Különdíjjal is jutalmazzuk a két legjobb külföldön élő, magyar nyelvű kis versmondót..

Anyukák, apukák, nagymamák, nagypapák… és persze a gyerekek!
Családi élmények, egy hangulatos, játékos és vidám Szavalóversenyen. A közös élmény és a családi összefogás jegyében, egy külön kategóriában, Különdíj formájában díjazzuk a legkedvesebb, legvidámabb, legjobb Családi Versmondókat, akik együtt, az egész család által közösen szavalnak el egy verset vagy annak minimum tizenkét soros részletét.

Nézd meg itt, hogyan szavalnak a gyerekek a Fordított Világ Móra Családi szavalóversenyen!

image1_1.jpeg

Hogy juthatsz el Te a családoddal Disneyland-be?

A feladat egyszerű, mégis izgalmas és egyedien különleges. A szavalóversenyre jelentkező gyerekek, a Fordított Világ című verseskötetből kiválasztják, a számukra legkedvesebb, legjobban tetsző verset.
A kiválasztott verset elmondva - kívülről, megtanulva, vagy olvasva - bármilyen kép-, és hangrögzítő eszközzel (pl. mobiltelefon kamerával), a kép-, és hangminőségre ügyelve - felveszik.
A felvett kisfilm anyagot, a versenyre történő jelentkezést és regisztrációt követően (pontos leírás és regisztráció külön menüpontban található), feltöltik a regisztrációt követően megkapott címen.

Az elmondott versekből - a beküldött kisfilm anyagok alapján - egy rangos, művészeti személyiségekből álló zsűri és a közönség választja ki a "Gyermek kategóriában" a legjobb 12 versenyzőt, a "Családi kategóriában" a legjobb 6 családi videót, akik a verseny döntőjébe jutnak.
A 12 legjobbnak ítélt kis versmondó anyaga, valamint a 6 legjobb családi videó felkerül a forditottvilag.hu weboldalra, melyen keresztül közönségszavazat dönt majd mindkét kategória győzteséről és helyezettjeiről.

Milyen díjak várnak Rád?

Gyermek Kategória
​1. helyezés - Fődíj - ​​Disneyland Párizs - családi élmény nyaralás - 4 nap / 3 éjszaka, 2 felnőtt + 2 gyermek részére (budapesti indulással és érkezéssel)
2. helyezés - ​"A Vadnyugat világa életre kel" - Családi élmény nyaralás a Tordasi Westernfaluban és Szállodában - 3 nap / 2 éjszaka - 2 felnőtt + 2 gyermek részére
3. helyezés - ​Családi wellness élmények Tihanyban - Echo Residence Hotel - 3 nap / 2 éjszaka, 2 felnőtt + 2 gyermek részére
4. helyezés - Egy kulináris este "Olaszországban" - Családi vacsora - kalandozás a budai Alessio étteremben - 2 felnőtt + 2 gyermek részére ​- 30.000 Ft értékben​
5. helyezés - Móra Könyvkiadó - Könyvcsomag - 20.000,- Ft értékben
6. helyezés - Móra Könyvkiadó - Könyvcsomag - 10.000,- Ft értékben
​​
Milyen további díjak vannak még? Tekintsd meg őket ITT!

Jól jönne egy tihanyi wellness hétvége a családdal?

Most ezt is megnyerheted, akár már most karácsonyra! Ehhez semmi más teendőd nincs, csak játssz a Diamond Deal és a Fordított Világ közös nyereményjátékán és válaszolj helyesen naponta verses kérdésekre!

Kattints IDE és nevezz be Te is a főnyereményre, azaz a 3 nap/ 2 éjszakás wellness hétvégére a tihanyi Echo Residence Hotelbe!

 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1112057471

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása