5 tévhit a felnőttkori pattanásokról, amiket el is felejthetsz!

nov14

A pattanások sokszor nemcsak a tinédzserek életét keserítik meg, hanem felnőtt korban is ugyanúgy kialakulhatnak, vagy épp a kamaszkor végével sem múlnak el. 

shutterstock_100364984_1000.jpg

Épp ezért fontos, hogy tudjuk, miként kezeljük a felnőttkori pattanást. Olvasd el!

1. A felnőttek nem lesznek pattanásosak 

Jó nagy tévedés! Egy nemrég megjelent kutatás szerint a 20 és 29 év közötti nők 50%-ának pattanásos, mitesszeres a bőre, 30-39 év között ez az arány 30%, a 40-49 év közöttieknél pedig 26%. Az arányok csökkenése azonban korántsem egyenlő azzal a kijelentéssel, hogy a felnőttek bőre kevésbé hajlamos a zsírosodásra. Sőt! Ha belegondolunk, a stressz és a rohanó életmód leginkább őket veszi igénybe. 

2. A sminktől rosszabbodik a pattanás

Mikor meglátsz egy pattanást, nyilván az lenne az első dolgod, hogy eltakard némi alapozóval vagy korrektorral, de sok helyről lehet hallani azt is, miszerint a sminktől csak még rosszabb lesz a pattanásos bőr. Nem feltétlenül! Vannak egyes termékek, amik valóban eltömítik a pórusokat, de a kimondottan pattanásos bőrre szánt, gyakran szárító hatással is segítő korrektorok simán jöhetnek például. Fő, hogy este alaposan mossuk le!

3. A napozás a legjobb a pattanások ellen

Pech, mert ez még igaz is lehetne, de a káros UV sugárzás sokkal többet árt a bőrnek, mint használ. Jó, ha tudod...

bathing-beauty-842139_1280.jpg

4. A fogkrém gyors megoldás a pattanásokra

Igen, a fogkrémben valóban vannak olyan anyagok, amik szárítják a pattanást, de olyanok is, amik könnyen bőrirritációt okozhatnak. Használjunk inkább speciálisan erre a célra kifejlesztett termékeket, a fogkrémet meg hagyjuk meg a fogainknak! 

5. A koszos bőr miatt vannak pattanásaid

Nem feltétlenül! A pattanások kialakulásának hátterében számos dolog állhat, a genetikától elkezdve, a hormonokon, cukrozott ételeken és a környezeti szennyeződéseken keresztül bármi. De az is tény, hogyha túl sokat mossuk arcunkat, a bőr könnyen elkezdi túltermelni az őt védő zsírréteget – ami pedig eltömődött pórusokhoz és végül pattanásokhoz vezethet. 

(Forrás: purewow)

De ha nem bíznád a véletlenre, nézz be hozzánk, van nálunk pár klassz ajánlat a ragyogó arcbőrért! KATT IDE! 

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7211960149

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása