Klasszikus koktélok - a Margarita

sze07

Megkóstolnál valami igazán különleges italt, és az sem baj, ha alkohol is van benne? Egy koktél teljesítheti előbbi vágyaidat, és ízlésednek megfelelően hatalmas skáláról választhatod ki italodat. Erősebb, gyengébb, gyümölcsös vagy alkoholosan ütős, kortyolgatós vagy épp húzóra leküldős? Amilyet csak szeretnél! És bár a legtöbbnél nem fenyeget a veszély, hogy a pultos srác rak majd taxiba az est végén, azért légy elővigyázatos: némelyik ártalmatlannak tűnik, de ne tévesszen meg a szín vagy íz: az alkohol, az alkohol! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással akár otthon is elkészíthetsz! Vagy csak bízd a bármixerre, dőlj hátra és élvezd!

Ez a poszt a világ egyik legnépszerűbb koktélját, a Margaritát mutatja be! Kattints a továbbra, és olvasd el!

margarita-415360_800.jpg

 

A Margarita a zűrzavaros mexikói 20. század egyik sikertörténete, ennek megfelelően az eredete mai napig vitatott. Legkevesebb féltucat személy jelezte már, hogy ő alkotta meg a koktélt, hitelt érdemlően azonban egy sem tudta ezt bizonyítani. Ami biztos, hogy nyomtatásban először az Esquire magazin 1953 decemberi kiadásában jelent meg, mint a hónap itala, s - bár addig sem volt ismeretlen - ez még jobban meglódította a hírnév felé.

A koktél ismertetőjele a sózott pohárszél, valamint a különleges formájú pohár. Bár ma már számtalan állagban (pl. jéggel összeturmixolva) és színben, valamint többféle pohárban szervírozzák, a lépcsőzetesen kiszélesedő koktélkehely a Margarita tradicionális "otthona".

margarita_800.jpg

Hozzávalók:

  • 6 cl tequila
  • 3 cl triple sec
  • 6 cl limelé
  • jég
  • díszítéshez: só, lime

A hűtött koktélpohár külső szélén húzd végig a lime-ot, majd mártsd sóba, hogy sós maradjon a pereme. (Szigorúan csak a külső perem, belülre és főleg az italba ne kerüljön só). Shakerben rázd össze a tequilát és a triple secet kevés limelével és sok jéggel, majd töltsd a pohárba spirálszűrőn át.

Szeretnéd először egy profi mixertől megkóstolni? Ebben az esetben hagyd az otthoni mixerkedést, és válassz egy kupont innen! Koktélodat profi bármixer készíti majd el a XI. kerületben, ahol elegáns helyen italozhatsz barátaiddal!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7911680977

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása