15 érdekesség a hajról

sze05

Minden nő legszebb ékessége a hajkoronája. Legyen vörös, fekete, tüsis, vagy lágyan a vállakra omló, mindenkinek a legféltettebb kincse. 

1200_sablon_34.jpg

Hoztunk most 15 érdekességet a hajadról, amit tuti, hogy Te sem tudtál! 

Íme:

1.      A hajvágástól nem nő gyorsabban a haj, csak hosszabbra.

2.      A szőkéknek van a legtöbb hajszáluk és a vöröseknek a legkevesebb.

3.      Alvás közben és nyáron gyorsabban nő a hajunk.

4.      Hajkoronánk felének elvesztése után vehető csak észre a kopaszodás, ami után már nem segítenek a hajnövesztő szerek sem.

5.      A töredezett hajvégeken nem segítenek az ápolók, csak az olló.

6.      Bizonyítja, hogy a hajnövekedésnek köze van a hormonokhoz, hogy az ókori Rómában a kasztrált férfiak nem kopaszodtak.

7.      Az átlagos átmérője egy hajszálnak 0,7mm és ha az összes szálat egymás mellé tennénk, egy 7 méter széles szőnyeget kapnánk.

1200_sablon_35.jpg

8.      Az összes hajszálunkból font kötél körülbelül tíz tonnát bírna el.

9.      Az egészséges hajszálat hosszának 30%-ával lehet megnyújtani, ha ez után nem ugrik vissza eredeti hosszára, akkor fehérjehiányos.

10.  Ha kihúzunk egy ősz hajszálat, nem fog három nőni a helyére, viszont tönkretehetjük a gyökerét és soha többet nem nő vissza.

11.  A haj minden anyagról hordoz információt, ami megtalálható a vérben: gyógyszerekről, vitaminokról, ásványi anyagokról és drogokról, viszont az ember neme nem megállapítható belőle.

12.  Az ókori Rómában a nők galamb ürülékkel szőkítették a hajukat, míg a görögök a szőke hajat a prostitúcióhoz társították.

13.  A szőke nőknek magasabb az ösztrögénszintjük, ezért tartja sok férfi vonzóbbnak a barnáknál

14.  A szexuális izgalom, a vágy felgyorsítja a haj növekedésének sebességét.

15.  Már a magzati kor ötödik hónapjában rendelkezünk az összes szőrtüszővel, ezért sem mindegy, mit fogyaszt az édesanya a terhesség alatt.

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlat Nálunk is! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

 

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7511678883

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása