Hogyan fejleszd a koncentrációs képességed?

aug29

Gyakran érzed úgy, hogy képtelen vagy száz százalékosan a munkádra összpontosítani? Nem újdonság, hogy ezzel nem vagy egyedül. A munkahelyi koncentrációt már a legkisebb inger is képes megzavarni, ez pedig véget is vethet a reggel még ígéretesen induló napnak.

frustrated_man_at_a_desk_cropped.jpg

Elkerülnéd ezt? Mutatunk  tippet, hogyan sikerülhet!

1. Priorizálj!

Javítsd a fókuszod azzal, hogy a napod a nehezebb feladatokkal kezded, a kisebb, számodra kisebb kihívást jelentő dolgokat pedig későbbre hagyod. Készíts listákat, amelyben sorba állítod aznapi tevékenységeidet, kezdve a legfontosabbakkal. Az "A" listán legyenek a mai vagy holnapi határidősek, a "B" listán a következő héten befejezendők, a "C" listán pedig a halasztható tevékenységek.

2. Csak semmi (felesleges) internet!

Zárd be a böngésződet és a levelező programodat! Ha muszáj online dolgoznod, akkor csak a legszükségesebb oldalak legyenek megnyitva előtted (a közösségi oldalak nem azok, még ha nap közben gyakran kell posztolnod is). Azzal is csak jót teszel magadnak, ha kikapcsolsz ki minden értesítőt a számítógépeden. Ugye neked is lehetetlen a munkádra koncentrálni, ha közben felvillan egy-egy új e-mail vagy csevegés?

man-people-space-desk_1.jpg

3. Rend a lelke mindennek!

Legyen rend az asztalodon. Nem kell rászánni az egész napodat, hogy minden papírt átválogass, ami az asztalodon hever. Dobd csak bele az iratokat a fiókodba vagy egy mappába, majd később átválogatod őket. Ne kezdj bele semmibe napközben, amivel el lehet piszmogni, mert általában ezek rabolják el az ember egész napját.

4. Fel a fejhallgatóval!

Viselj fejhallgatót! Ha más emberek társaságában kell dolgoznod, viselj fejhallgatót és hallgass valami finom, békés muzsikát. Nagy a kísértés ugyan, de semmi esetre sem javasoljuk, hogy a kedvenc zenéidből álló listát indítsd el, mert a zenehallgatás így könnyen átcsaphat önfeledt szórakozásba. Mintha csak otthon lennél!

5. Relaxálj!

Ne ess kétségbe, ha pár óra koncentrált és tényleg eredményes munka után egyszer csak azt érzed, pihenésre van szükséged. Ez természetes! Ki kell néha zökkenni, hogy aztán ugyanolyan hatékonysággal tudd folytatni a tevékenységed. Mutatunk is neked pár tippet, ebben a cikkben!

Ha kialakítottad a számodra legkellemesebb munkakörnyezetet (amit nem egy fél nap alatt, hanem pár perc alatt hoztál össze), akkor már jöhet is a java: a munka. Jól vigyázz: egyszerre csak egy dologgal foglalkozz, ne kezdj bele semmibe, amíg az elsővel kész nem vagy. Így válik egy-egy nap igazi kihívássá, aminek végén nem marad el az elvégzett munka utáni jóleső sikerérzet.

(Forrás)

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Szerző: DD Tomi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5811659944

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása