Hány elefánt fér el egy ceruza hegyén? Magad sem hinnéd!

júl04

Élő elefánttal nem próbáltuk, viszont ha elég kreativitással és kézügyességgel rendelkezel, egy egész elefántcsordának is helyet szoríthatsz egyetlen ceruza hegyén. És persze a zseniálisan ügyes "ceruzaszobrászok" számtalan más lenyűgöző dolgot is rá tudnak varázsolni egy-egy kiszuperált íróeszközre, s ők ezt úgy csinálják, ahogy ti várjátok a további képeket a miniatűr remekművekről: lélegzet visszatartva! Kattintsatok a további szuper képekért!

cindy_chinn_0_elephants.jpg

Tökéletesség kicsiben is

A műfaj egyik legismertebb alakja, a brazil születésű, ma már USA-ban élő Dalton Ghetti immáron 30 éve foglalkozik a szobrászat eme meghökkentő ágával. Az ácsmester előtte is szívesen farigcsált fából, majd pl. krétából is, azután első számú hivatása űzése közben ütött szöget fejébe a gondolat, hogy akár egy ceruza hegyéből is lehetne ezt-azt alkotni. Az elhatározást tettek követték, és mikor az internet segítségével elterjedtek művei, számtalan alkotót inspirált hasonló szobrocskák készítésére.

dalton_getty_1_sziv.jpgforrás: Dalton Ghetti

dalton_getty_2_sziv.jpgforrás: Dalton Ghetti

dalton_getty_3_sir.jpgforrás: Dalton Ghetti

dalton_getty_4_csavar.jpgforrás: Dalton Ghetti

dalton_getty_5.jpgforrás: Dalton Ghetti

Az Eiffel-tornyot egy ceruza hegyére? Hát persze!

A ceruzahegy mellett tökmagra, napraforgómagra és rizsszemekre is alkotó orosz, Salavat Fidai művészcsaládba született, és egyértelműen nem kell szemlesütve szégyenkeznie a családi fotókon kézügyessége miatt. És nyilván amiatt sem fogja megróni senki, mert nem rendeltetésszerűen használja a ceruzákat, hiszen zseniális munkák születnek a kezei és persze az elmaradhatatlan nagyító alatt. Nála akár az Eiffel-torony, a Big Ben vagy éppen a Burdzs al-Arab is elfér egy mezei grafitcerkán.

salavat_fidai_1_elefant.jpgforrás: Salavat Fidai

salavat_fidai_2_epulet.jpgforrás: Salavat Fidai

salavat_fidai_3_sziv_lakat.jpgforrás: Salavat Fidai

salavat_fidai_4_urhajos.jpgforrás: Salavat Fidai

salavat_fidai_5_gitar.jpgforrás: Salavat Fidai

Ceruzahegynyi művészet

A bosnyák Jasenko Gyorgyevity saját bevallása szerint is Dalton Ghetti munkásságát látva kezdett másképp nézni a ceruzákra. Technikáját mára tökélyre fejlesztette, és gyakran ismert festmények, szobrok alakjai - pl. Rodin Gondolkodója, Michelangelo Ádám teremtése, Munch Sikolya vagy éppen a willendorfi vénusz születnek újjá grafitból a munkaasztalán.

 

toldart_1_gondolkodo.jpgforrás: Jasenko Gyorgyevity / TOLDart

toldart_2_adam_teremtese.jpgforrás: Jasenko Gyorgyevity / TOLDart

toldart_3_willendorfi_venusz.jpgforrás: Jasenko Gyorgyevity / TOLDart

toldart_4_sikoly.jpgforrás: Jasenko Gyorgyevity / TOLDart

Egy elefántcsorda is elfér egy ceruzában

Az amerikai Cindy Chinn elsősorban festő, viszont ahogy az alábbiakban látni is fogjátok, miniatűr szobrászként sem ügyetlen, sőt! Hihetetlennek tűnő alkotásait látva tényleg elhiszi az ember, hogy bármi lehetséges. Akár egy egész vasúti szerelvény is feltűnhet egy ceruza hegyéből előbújva, és a poszt címére is választ adva, akár egy elefántcsalád is.

cindy_chinn_7_vonat.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_8_vonat.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_4_baseball.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_5_fej.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_6_fej.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_1_elephants.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_2_elephants.jpgforrás: Cindy Chinn

cindy_chinn_3_elephants.jpgforrás: Cindy Chinn

Ha szeretnél további érdekességekről is olvasni, kövesd blogunkat! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr808865288

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása