Valld be, a következő lista nélkül nem lenne teljes az életed a továbbiakban! Böngészd végig, lepődj meg és tanulj belőle, hogy legközelebb ne kövesd el ezeket a hibákat!
Összeszedtünk pár olyan élelmiszert (és még mást is), amit soha nem szükséges hűtőben tárolnod!
Ugye neked is az első dolgod a bevásárlásból hazaérve, hogy gyorsan hűtőbe teszed azokat a dolgokat, amikről tudod, hogy csak később fogyasztod el őket? Olvasd el a cikket és meglátod, sokszor ezzel követed el a legnagyobb hibát!
1. Paradicsom
Tudtad, hogy egyik kedvenc, lédús zöldségünk hűtőben tárolva milyen hamar elveszti a zamatát? A kemény, félérett paradicsomot szobahőmérsékleten, napfénytől védve érdemes raktározni, csak a túlérett paradicsomot ajánlott hűtőbe tenni.
2. Fokhagyma
Akár több hónapig is tárolható a spájz mélyén. A hűtőben nagyon hamar megkeseredik, ezért ha mégis ide kell betenned, vágd apró gerezdekre és tedd olajba.
3. Vöröshagyma
Leginkább a száraz, hűvös helyet szereti! Tartsd távol a krumplitól, ami olyan nedvességet és gázokat bocsát ki magából, mely a hagyma rothadását okozza.
4. Kenyér
Ugye, Te is sokszor kapod magad azon, hogy reflexszerűen teszed be a kenyeret a hűtőbe a vaj és a felvágott után? Ne tedd, mert a hűtő hamar kiszárítja. Inkább tegyél félre annyit a kenyeres kosárba, amennyit pár napon belül biztosan megeszel, a többit pedig fagyaszd le!
5. Burgonya
A hűtőben tárolt krumpli hamar elveszíti az ízét és a színe is megváltozik. Tartsd inkább a kellemesen hűvös spájzban, egy papírzacskóban. A nejlonszatyorban nedvessé válnak, ami a rothadásnak segít.
6. Kávé
A hűtőben (és a fagyasztóban is) lecsapódik a pára, ami mind az őrölt, mind a szemes kávé ízét negatívan befolyásolja. Legjobb, ha a kávét a spájzban, egy légmentesen lezárt dobozban tárolod.
7. Déligyümölcsök
Főként a hidegebb évszakok kedvelt vitamin-forrásai a déligyümölcsök, de nem kell őket hűtőben tárolni, mert hamarabb megromlanak, és az aromájuk is jobban élvezhető, ha nem tesszük őket hideg helyre.
8. Alma, körte, birs, naspolya