10 csodás hely, amiért az országhatárt sem kell átlépned!

ápr05

A tavasz-nyár-ősz a kirándulások ideje, ki akar ilyenkor a 4 fal között otthon ülni? Ezért állítottunk össze Nektek egy jó kis ötletbörzét, a teljesség igénye nélkül, hogy mit is érdemes megnézni a kis hazánkban. 
Nálam az 1. helyen Egerszalókon található ritka geológiai képződmény áll, amely a feltörő gyógyvíz lehűlésekor kevesebb oldott anyagot tud megtartani, ez kicsapódva úgynevezett sódombot hoz létre. Hasonló csak Törökországban és az USA-ban található.

1.jpg

Továbbiakért katt a cikkre! :) 

2. Sárospatak közelében található Megyer-hegyi tengerszem:

dscn2206.JPG
A tó gyalogos túraösvényeken megközelíthető, mélysége egyes helyeken a 6,5 métert is elérheti, a tavat körbevevő sziklafalak maximum 70 méterre magasodnak a víztükör fölé, gyönyörű!

2015012020333810_big.jpg

3. A Hegyes-tű egy tanúhegy a Balaton-felvidéken, a Káli-medence keleti peremén. Egy vulkán egykori kráterében jött létre ez az Európában is ritkaságszámba menő, csodás látvány.

2.jpg

4. A Fertőrákosi Kőfejtő és Barlangszínház, ahol nem csak egy jó kis kirándulásra, de egy szuper programra is benevezhettek.

3.jpg

5. Jakab-hegy, amely a nyugati Mecsek legmagasabb, 602 méteres csúcsa, ami Pécs mellett, Kővágószőlős határában emelkedik.

jakab-hegy.JPG

6. Somoskői bazaltorgona. Élőben még nem sikerült megtekinteni, nem tudom ti mit szóltok hozzá, de én személy szerint alig hiszek a szememnek, hogy a természet ilyen csodákra képes és ezt mindenképpen meg fogom látogatni!! :)

4.jpg

5.jpg

7. Fülöpházi buckavidék, avagy a kis magyar sivatag a Kiskunsági Nemzeti Parkban található.

7.jpg

8. Egyedülálló az Aggteleki cseppkőbarlang formakincse, erről egy külön cikket is lehetne írni.

8.jpg

9. Szalajka-völgy, ahol végig kísér a kristálytiszta Szalajka-patak. Itt mindent megtaláltok, ami egy családi kiránduláshoz jól jöhet: gyönyörű vízesés, pisztráng, hangulatos kisvasút, csicsergő madarak, friss levegő.

9.jpg

10. A listán az utolsó, de természetesen még rengeteg gyönyörű hely van otthonunkba, amit érdemes felkutatni. Talán a mai rohanó világban egy élet is kevés lenne, hogy mindent végigjárjunk, de törekedjünk arra, hogy minél jobban ismerjük meg hazánkban rejlő értékeket és  semmiképpen se hagyjuk ki a Mátra vulkáni kitörésének nyomán keletkezett kazári riolittufa képződményt.

10.JPG

Nézz be hozzánk a DiamondDealre, van egy pár klassz utazás ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Hogy mi a jó Neked? A MiajóNeked! :)

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr98567842

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása