Tudod a gesztikulációid mit jelentenek?

ápr09

Vannak helyzetek, amikor nem elég a mondanivalónkra odafigyelni, vissza kell fognunk azt is, hogyan gesztikulálunk. A testtartásnak fontos jelentése van a kommunikációban, tudtad? Ne vágd magad alatt a fát!

pointing-2385792_1280.jpg

Olvasd el a cikket!

A kommunikáció tudatalatti része a non-verbális kommunikáció, vagyis amit a kezünkkel, arcunkkal, testünkkel végzünk. Ennek nem megfelelő használata egy fontos szituációban azonban megváltoztathat mindent, hiszen a befogadó tudat alatt értelmezi a felé közvetített jeleket, ami nem feltétlenül az, amit Te közölni szeretnél.

Hoztunk Neked egy kis segítséget, mire figyelj oda a fontos pillanatokban!

1.) A lábak keresztezése

Az egyik lábadat a másik előtt keresztezed. Ez leginkább nőkre jellemző testtartás, azt jelenti, hogy nem igazán hiszel abban, amit mondasz, ezért a hallgatóságod nem fog komolyan venni. Ha a kezeidet a zsebeidbe csúsztatod, azzal még inkább elrontod a dolgot, hiszen ez idegességet feltételeztet.

Ha valakihez beszélsz állj egyenesen, és lehetőleg úgy, hogy látszódjanak a kezeid. Ez bizalmat és magabiztosságot sugall.

2.) Összefonott kezek

Ezt leggyakrabban ülő helyzetben követik el az emberek. Olyan, mintha képeznél magad előtt egy építményt, ami eltakar. Üzenete: "Én itt sem vagyok, felejts el, semmi közöd hozzá!".

3.) Félmosoly

A félmosoly nem az örömmel és a boldogsággal, sokkal inkább a bizonytalansággal vagy a szarkazmussal összeköthető. Ha szeretnél valakivel valójában jóban lenni, és pozitív üzenetet küldeni felé, ne félj tiszta szívből mosolyogni!

felmosoly.jpg

4.) Könyökfogás a hátad mögött

Mikor az egyik kezedet kinyújtod, a másikkal pedig megfogod a könyöködet a hátad mögött. Több embernél látható ez a testtartás. Negatív energiákat közvetít, viselője idegesnek, frusztrálnak, rossz kedvűnek tűnik. Ha szeretnél szimpatikus lenni első benyomásra valakinek, ne félj kihúzni magad, és egyenesen állni!

5.) Kéztartás ülve

Ha valakivel szemben ülsz az asztalnál, ne felé tartsd a kezed! Olyan, mintha azt üzennéd neki, hogy hagyja abba a beszédet, és távozzon végre. Természetesen ez akkor érvényes, ha nem ismerőssel ülsz, hanem egy idegennel, vagy alig ismert személlyel.

6.) Csípőre tett kéz

Egy agresszív pózról van szó, ami agresszivitást válthat ki az emberekből. Nem jó testtartás, hanyagold, ha új társaságba kerülsz, vagy ha ismeretlen helyen tartózkodsz. Negatív energiát üzen, próbáld meg máshogyan lefoglalni a kezeid.

7.) Eltakarod a szád

Azok, akiket érdekel a hazugságvizsgálat sejthetik már mit jelent ez a gesztus: valamit titkolni akar az illető! Szinte lezárja a száját a kezével, vagy valamilyen tárggyal, hogy véletlenül se tudja elmondani az igazat, szimbolikusan meggátolva a szavak áramlását. 

arc_eltakarasa.jpg

8.) Ne mutogass másra!

Persze, ezt az anyukáink jó esettel elmondták gyermekkorunkban. Ez felnőtt korban sem változik, hiszen fenyegető testtartás, azt sugallja, hogy valakit kontrollálni akarunk. Ez sajnos azonban az esetek nagy részében nem jön össze, hiszen az emberek nem szeretik, ha irányítani akarjuk őket, így csak negatív érzést hagyunk bennük az irányunkba.

+1.) Húzd ki magad!

Nem is gondolná az ember mennyire fontos a megfelelő testtartás. Persze, az egészséged miatt is, de a görnyedt, előre hajoló testhelyzet azt sugallja, hogy nem vagy megelégedve az életeddel, szomorú és önbizalomhiányos vagy. Fel a fejjel!

helyes_testhelyzet.jpg

Mindössze apróságokat kell észbe tartanod, ha nem akarsz magadról akaratlanul negatív képet kialakítani másokban. Nem is olyan bonyolult, ugye?

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked!
Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr7513820180

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása