7 tipp az ebéd utáni "kaja-kóma" elkerüléséhez

aug29

Talán nem kell bemutatnunk az érzést, amikor egy jó ebéd után visszamész az irodába "dolgozni", vagy vasárnap lefekszel a TV elé a kanapéra és semmi kedved semmihez, akár még el is szundítasz. Az oviban persze nem igazán szerettük a délutáni alvást, mára azonban 180 fokot fordult a meglátásunk az ügy kapcsán.

54363.jpg

Ugye Ti is így vagytok? Hoztunk most pár tippet, amikkel ebéd után is felpörgetheted az agyad! 

1. Reggeli: csak egészségesen!

Soha ne hagyd ki a reggelit! A reggeli alapozza meg az egész napodat. Teljes kiőrlésű kenyér, müzli, gyümölcs, joghurt... Ha eleget reggelizel, ebéd előtt sem leszel farkaséhes, tudsz koncentrálni a munkádra és nem fogsz mindent felfalni, ami a szemed elé kerül. 

2. Mekis' kaja ebédre? Inkább ne!

Az ebéded alapanyagai nagy befolyással lesznek a későbbi energiaszintedre. Ha lehet, ne egyél gyorséttermi ételeket: a sok zsír megterheli a szervezetet! 

3. Kerüld a lisztet és a cukrot!

A fehér lisztet és cukrot tartalmazó élelmiszerek csapdák: csak rövid időre töltenek fel energiával. Amikor elmúlik a hatásuk, kétszer olyan fáradtnak, ráadásul még éhesnek is érezheted magad. Egyél inkább sok fehérjét és zöldséget!

1200_sablon_29.jpg

4. Egyél kevesebbet!

Ha kevesebbet eszel, a testednek is kevesebbet kell dolgoznia. Persze egy szóval nem mondjuk, hogy koplalnod kell. Mindössze annyit állítunk, hogy aki nem teljesen eltelve tér vissza az ebédszünetről, jobban fogja bírni majd a délutáni „műszakot”. 

5. Kevesebb koffein!

Ebéd után általában megszokott sokunknál és jó ötletnek tűnhet egy jó erős fekete, de szakértők alátámasztották, hogy minél több kávét iszol, annál jobban csökken a hatása...

6. Mozogj!

Ha nincs is időd naponta eljárni az edzőterembe, legalább ebéd után sétálj egyet: garantáltan jobb lesz a közérzeted tőle.

7. Aludj eleget!

Ha nem alszol eleget éjszaka, ebédidőre már teljesen "kifulladhatsz". Azonban a túl sok alvás is fáradékonyságot okozhat, így érdemes az "arany középutat" megtalálni! 

Nézz be hozzánk, akad egy pár klassz ajánlatunk! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr1711659740

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása