Hogyan tedd a jégkockákat igazán extra frissítő élménnyé?

jún23

Tudod hogyan teheted az italokat igazán hűs frissítővé, amire mindenki vágyik a forró nyári napokon? Persze, hogy jéggel! Na de ne elégedj meg a hagyományos jégkockákkal, dobd fel némi extrával! ;)

strawberry-drink-1412313_1920.jpg

Arról már biztosan hallottál, hogy borok vagy pezsgő hűtésére kiváló a hűtött, esetleg fagyasztott szőlő, hiszen úgy hűti le a választott italt, hogy közben nem olvad, mint a jég, és nem vizezi fel azt.

Ezen a vonalon haladva nyugodtan kísérletezhetsz más gyümölcsök fagyasztásával is, hiszen nem csak jég helyett használhatók, de jól is mutatnak egy pohár italban. Majd ha felolvadt kicsit, nyugodtan meg is eheted.

Ha már eljött a dinnyeszezon, és van pár perced, kis gombócokat is vájhatsz a finom görög- vagy sárgadinnyéből, majd hűtsd, vagy fagyaszd le ezeket. Ezek is jól mutatnak ásványvízben vagy más italban, ráadásul különleges aromát is adhatnak az italoknak.

Aztán vannak a hagyományos jégkockák, melyeket könnyen elkészíthetsz egy műanyag vagy szilikon formában, de semmi nem akadályoz abban, hogy feldobd ezeket valamivel. Pl. gyümölcsdarabokkal, de nyugodtan kísérletezhetsz mással is!

A bogyós, de akár a szeletelt gyümölcsök is igazán ízlésesek jégbe fagyva, és ha kiolvadnak, természetesen fogyaszthatók is.

Viszont nem csupán gyümölcsökkel dobhatod fel a jégkockákat, hanem pl. mentával, levendulával vagy gyógynövényekkel is. Itt viszont már számolni kell azzal, hogy a jég elolvadásával "fű" kerül az italba, amit nem biztos, hogy mindenki szeret.

Próbálkozz bátran bármilyen virággal, de ezek már inkább csak dekorációra, palackozott italok, borok, pezsgők hűtésére alkalmasak.

A virágok nem feltétlenül ehetők, ha a jégből kiolvadnak, de kétségtelenül pazarul mutatnak pohárban is.

És ami még szóba jöhet: fagyassz le kávét! A jégkockába zárt koffeinbombákkal hűthetsz tejet, tejes italokat, turmixokat, koktélokat vagy akár frappét is. Persze csak akkor, ha számolsz a jégkockák olvadásával együtt az egyre intenzívebb kávés ízzel is.

Mindenkinek jó hűsölést kívánunk! ;)

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr648826064

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása