Ki ne szeretné a gumicukrot? Kicsiknek és nagyoknak is itt a házi gumicukor recept!

jún07

Nem is gondolnád milyen egyszerű elkészíteni, nem beszélve arról, hogy mennyivel olcsóbb, mint ami a boltban kapható. Plusz egy ütős érv: Az van benne, amit beleteszel! Sőt, ha például frissen facsart narancsléből készíted, akkor még egészségesnek is mondható, a boltihoz képest mindenképpen. Ráadásul most szezonja van a gyümölcsöknek, eper, szamóca, málna, ribizli, bármelyiknek a levéből elkészíthető. Nézd csak!

gumis.jpg

 

Amire szükséged lesz:  gummy-bear-ice-cube-tray.jpg

  • Valamilyen mókás szilikon forma, de ha nem a minta a lényeg, akkor egyszerű jégkockatartó is tökéletes.
  • 2dl friss gyümölcslé (esetleg szörpből is lehet készíteni, ebben az esetben már nem szükséges hozzá plusz cukor, a szörpből tudsz édesebb ízt elérni)
  • 1.5 evőkanál zselatin por
  • 3 evőkanál méz(vagy cukor)
  • 2 evőkanál citromlé

Elkészítés:

A lé feléhez add hozzá a zselatint, majd kevergesd folyamatosan. Figyelj, hogy ne legyen csomós és nem szabad felforralni, csak melegen tartani! Mehet bele esetlegesen a méz és a citrom leve is, ezzel lehet bátran kísérletezni, ki intenzívebb ízt szeretne, ki kevésbé erőset. Nyugi, elrontani nem fogod tudni! Végül öntsd bele a lé másik felét is, keverj rajta párat és VOILÁ! Kész is, már csak annyi dolgod van, hogy formákba öntsd és tedd hűtőbe!

healthy-homemade-gummy-bears-.jpg

Könnyű volt, igaz? ;)

Mi a jó Neked? Mi tudjuk Mi a jó Neked! 
Ha tetszett, még több érdekességet találsz majd az oldalunkon, IDE KATTINTVA, de a Facebookon is megtalálsz! LÁJK! :)

 

Szerző: DD Silvye

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr998784564

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása