13 dolog, amit a szülés után tapasztalsz meg

már12

9 hónapon át a szíved alatt hordtad a kisbabádat, vigyáztál rá, beszéltél hozzá. Sokszor elképzelted, hogy milyen csodálatos lesz, amikor már megszületik és milyen harmóniában fogtok élni az egész családdal. Aztán megszületik a baba és szembesülsz a valósággal, legalábbis néhány újdonsággal, amire nem számítottál.12514012_10153597789772795_1165324406467439318_o.jpg

  1. A szülési fájdalom
    A baba születése valóban egy csodálatos dolog, de a szülés tényleg rendkívüli fájdalommal jár, ami semmihez sem hasonlítható. Légy büszke magadra, hogy végig csináltad a vajúdást, a szülést és egy új életet adtál. Ne aggódj, mert idővel csak a szép emlékek fognak megmaradni.

  2. Visszasírod a régi alakodat
    Miután végig csináltad a 9 hónapot, utána elkezded a rohanós és elfoglalt anya szerepet betölteni, rájössz arra, hogy a terhesség előtti alakod tökéletes volt. Nem is érted, hogy miért elégedetlenkedtél magaddal több évtizeden át. Most bármit megtennél, hogy a régi alakodat visszakaphasd. Jó hír, hogy egy kis sporttal és megfelelő alakformáló kezelésekkel visszanyerheted a régi alakodat.

  3. Hatalmas keblek
    Biztosan feltűnt már, hogy a terhesség alatt is megnövekedtek a melleid, és még nincs vége… Hiszen, amikor megjön az anyatej, akkor még hatalmasabbra duzzadnak. Valld be, mindig is vágytál mellnagyobbításra, amit most természetes úton megkaptál. Élvezd ki a csodálatos dekoltázsodat.

  4. Kávé lesz a legjobb barátod
    Bár tisztában voltál vele, hogy a kisbabád – jobb esetben - 3 óránként fel fog ébreszteni, mégis ezt az időszakot a sok-sok kávé segít túlélni :).

  5. Szélsőséges érzelmek
    Egyik percben nevetsz, a másikban pedig egy kutyás reklámon elsírod magad. Ne aggódj, ez normális, a hormonok okozzák. Jó hír, hogy sokkal jobban fogsz mindennek örülni, mint szülés előtt.

  6. Felébrednek az anyai ösztönök
    Ha azt hitted, hogy te nem vagy egy anyatípus, akkor megtapasztalod, a szülés után mégis felébrednek benned a szunnyadó anyai ösztönök. Aggódni, szeretne, félteni és örülni fogsz a gyerekednek, mindezt pedig általában egyszerre.

  7. Nevetni fogsz a kakis és pisis vicceken
    Ha eddig ezt nem tartottad humorosnak, biztos lehetsz benne, hogy a kisbabád – nemtől függetlenül – többször le fog pisilni és valószínűleg kakilni is. Az a jó, ha ezeket a helyzeteket nevetve kezeled és így, egy vígjáték főszereplőjének érezheted magad.

  8. Lesznek érzelmi mélypontok
    Mindenkinél lesznek nehéz pillanatok, csak ezt valaki nem vallja be! A gyermeked születése testi és lelki változással jár. Továbbá az életed is gyökeresen megváltozik. Valaki ezt könnyebben, valaki nehezebben vészeli át. Kell egy kis idő, mire alkalmazkodsz az új élethelyzethez, mire összeszoksz a kisbabáddal. Továbbá nagyon sokat segít, ha heti legalább pár órát csak magaddal foglalkozol.

  9. Kifog rajtad a kisbabád sírása
    Beszélhetsz akár 5 nyelven is, lehetsz akár egy nagy vállalat vezetője is, a kisbabáddal való kommunikáció egészen más lesz. Amíg picike a babád, nem fogod tudni irányítani, néha – vagy netán gyakran – lesznek olyan hosszantartó sírásai, amikor egyszerűen nem fogod tudni, hogy miért van. Jó hír, hogy egyrészt nem vagy vele egyedül, másrészt minden nehéz korszak egyszer véget ér.

  10. A fürdőben töltött fél óra felér egy wellness hétvégével
    Akinek kisgyereke van, tudja, hogy egy jó darabig lemondhat a szabadidőről. Így csak akkor lesz magadra egy kis időd, ha a kicsire éppen más vigyáz. Az elején egy jó fürdő, vagy akár egy hajmosás is felér majd egy wellness hétvégével.

  11. A lakás összes helyiségében babaholmi lesz
    Akármilyen rendmániás ember vagy, biztos lehetsz benne, hogy az egész otthonodat babacuccok lepik majd el. A női táskádban biztosan lesz majd egy sípoló babajáték, cumi, popsitörlő, pelenka…De a lakás többi helyiségében is rá fogsz bukkanni babaholmikra. Ne aggódj, ez teljesen normális jelenség kisgyermekes szülőknél.

  12. Állandóan mosni fogsz
    Egy kisbaba még a legjobb pelenka ellenére is néha összepisili, összekakilja magát. Ez általában a te ruhádat is érinteni fogja. Aztán még nem beszéltünk a textilpelenkákról, törölközőkről és a család többi szennyeséről. Állandóan mosómaci leszel és nem győzöd majd újratölteni a mosógépet. Ebben viszont nagy segítséged lesz, ha beszerzel egy szárítógépet, így a kimosott holmik gyorsan meg is száradnak. 

Végül hagytam a legfontosabbat, a +1 ráadást. Sok szó esik a Superman és hőstársairól, pedig te is egy hős lettél, még pedig „Anyahős” formájában. Először is végig csináltad a szülést, aztán több évtizedre vállaltad azt, hogy szeretni és nevelni fogsz egy, vagy több gyermeket, úgy hogy közben igazi nő maradsz. Ahhoz, hogy valódi nő maradj, nyilván tenni kell érte. Szépülj, sportolj, relaxálj és a legfontosabb, hogy érezd jól magad a bőrödben. Ha pedig kiegyensúlyozott nő leszel, akkor jó anya is leszel egyben!

Szerző: ddNatalie

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr168465424
süti beállítások módosítása