IPL szőrtelenítés (azaz villanófényes szőrtelenítés) – kérdések és válaszok

jan15

Modern világunknak hála a szőrtől való megszabadulásnak számos módja létezik. Ott van példának okáért a borotválás, az epilálás, meleg viasz, hideg viasz, krémek, gyanta.

ipl_tartos_szortelenites.jpg

Mindegyikkel egy gond van, sosem érzed elég tartósnak. Ismerős, amikor végigsimítod a lábad és az jut eszedbe, hogy MÁR megint szőrteleníteni kell, pedig nem is olyan régen toltad le magadról a nemkívánatos organikus takarót? Aztán ott van a kellemetlen érzés, irritáció, ami az egyes módszerek természetes velejárója.

Az IPL az Intense Pulsed Light, azaz Intenzív Villanó Fény rövidítése. A módszer viszonylag fiatalnak számít a szőrrel való küzdelemben, az első hivatalos debütálás 1995-ben volt, na persze nem kis hazánkban. A módszer egyik legnagyobb előnye, hogy nem csupán a szőrzet eltávolítására képes, de az újranövekedést is megakadályozza. Ezt pedig úgy képes elérni, hogy a gép által kibocsátott fényt a szőrtüsző sötét pigmentjei elnyelik, amely folyamat hőt termel és elégeti azt. Nem nehéz kitalálni ezek után, hogy a sötétebb szőrzettel „megáldott” alanyoknál ez a módszer sokkalta hatékonyabb, mint a világos szőrűeknél.

De ne örüljünk korán, mert a szőrtől való végleges megszabadulás nem lehetséges, mivel a szervezetünk (Istennek hála) öngyógyító folyamatai erről is gondoskodnak. Tény, hogy a visszanőtt szőr mennyisége és vastagsága szerencsére sokkal silányabb lesz, mint előtt és jöttére csak hosszú évek után számíthatunk kelet felől :). Tehát ez a tartós szőrtelenítés legjobb módja.

Felmerülhet még a kérdés, hogy hány kezelésre van szükség. Erre sajnos csak iránymutatást tudunk adni, mert függ a kezelendő területtől, a szőrszálak színétől és vastagságától, de ahhoz, hogy valaki tartós és akár évekig tartó eredményt érjen el, 2-4 hetente ismételni kell a kezelést, amíg azt nem mondja, hogy ez már így király, mivel tudniillik a szőrtüszőknek mindig csak egy része van növekedésben. Az viszont nagyon fontos, hogy a szőrtüszőnek folyamatosan tartalmaznia kell szőrt, hiszen így van mit elpusztítani. Ezért felejtsd el a gyantázást, epilálást és csipeszelést, kizárólag borotva használható!

 

Kérdések és válaszok

Miért szükséges az IPL szőrtelenítés előtt kezelendő felületen a szőrzetet leborotválni?

A hosszú szőrszálak csökkentenék azt az energiát, ami a szőrtüszőkbe jutna.

A borotválástól nem erősödik meg a szőr?

Ennyi idő alatt? Neeeem J.

Miért nem lehet az IPL tartós szőrtelenítés során szoláriumozott a bőr?

A szolárium barnította bőr nem természetes, ezért megégetheti az IPL gép, mivel nem tudja megkülönböztetni, hogy a pigmentált rész bőr vagy szőr. Ez pedig fájdalmas égési sérüléseket okoz a hűtés ellenére is!

Mennyi ideig tart egy alkalom IPL szőrtelenítés?

Tarthat 15 percig, de akár másfél óráig is, ez a kezelt testfelülettől függ.

Az IPL szőrtelenítés fájdalmas?

Hát ez a fájdalomküszöbödtől is nagyban függ, de megfelelő géppel és hűtéssel nem nevezhető fájdalmasnak, bár a bőr alatt határozott szúró érzés jelentkezik, de ez a folyamat része, nem rendellenes.

Az IPL villanófénytől kaphatok bőrrákot?

Nem, mivel az UV-tartományon kívül üzemel a gép.

Okozhat-e égési sérülést az IPL villanófény?

Ha profi szakemberhez fordulsz, aki nem gagyi gépen dolgozik, akkor nyugodt lehetsz ­;).

Mi a helyzet a tetovált bőrfelülettel?

Még csak meg se forduljon a fejedben, a szakember nem fogja engedni. A tetoválás minőségét hazavágja.

Anyajegyből kinövő szőr kezelése?

Azt csak bőrgyógyásszal kezeltesd, IPL nem érhet hozzá!

Én már voltam kezelésen, de semmi hatása nem volt?

Valószínűleg csaló áldozata lettél, aki nem ért hozzá és silány géppel dolgozott.

Szerző: indijanmac

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr357076019

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása