Klasszikus koktélok - a Cuba Libre

sze03

Egy finom koktélhoz nem szükséges különleges alkalom. Egy fülledt nyári délutánon egy kerthelyiségben ugyanolyan jól esik, mint télen egy kellemes hangulatú koktélbár pultjánál, vagy éppen otthon a barátokkal, barátnőkkel. Na és mértékkel fogyasztva attól sem kell tartanod, hogy a pultos srác tuszkol majd taxiba az este végén. De a legjobb, hogy ízlésednek megfelelően választhatsz egyet: erősebbet, gyengébbet, gyümölcsöset vagy vadabbat, amit csak szeretnél! Sorozatunkban olyan klasszikus koktélokat mutatunk be, melyeket kis gyakorlással otthon is elkészíthetsz!

Ma szinte két nagyban különböző világ találkozásaként létrejött Cuba Libre receptjét olvashatod, ehhez csak kattints a Továbbra!

4607702659_bcbb826b34_b.jpg

 

A Cuba Libre pontos eredetéről csak legendák maradtak fenn, ráadásul a történetek a két legismertebb rumot forgalmazó cég marketingeseinek tollából származnak, így ha alapjaiban meg is egyeznek, a részleteket érdemes fenntartásokkal kezelni. A név egyébként annyit tesz: "Szabadságot Kubának!", ami a 19. század végén állandósult kubai szabadságharc jelszava volt.

Ami az eredettörténetéből biztosnak tűnik, hogy Kubába 1900 környékén jutott el az üdítő, ami iránt senki nem közömbös: a kóla. A frissítő feketeséget amerikai katonák vitték oda magukkal, és a fülledt havannai éjszakában történt rummal való házasságából meg is született a Cuba Libre. A két ital mellé csupán a lime férkőzött be, hogy tekerjen egyet a nem túl bonyolult ízvilágon, és létrejött a világ egyik kedvenc koktélja. Azonnal sláger lett Kubában, majd a kóla terjedésével gyakorlatilag mindenhol kedvelt lett.

cuba_libre_800.jpg

Hozzávalók:

  • 2 rész fehér rum
  • 5 rész kóla
  • lime,
  • jég,
  • mentalevél

A fél lime levét csavard jól a pohárba, majd dobd bele a lime-ot is. Félig töltsd a poharat jéggel, majd töltsd rá a kólát! Díszítsd mentalevéllel, és már ihatod is a latin esték sztárját!

Otthon is jól esne, de inkább innád társaságban? Válassz egy kupont innen, és koktélozz barátaiddal nagy kedvezménnyel!

Kövesd blogunkat, ha szeretnél további érdekességekről olvasni! Új bejegyzéseink a Facebook oldalunkon is megjelennek, lájkolj minket ott is! Köszönjük! ;)

A borítókép forrása: Flickr - Chelsea Nesvig - CC BY 2.0

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3011671096

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása