Ezért ne nézz (annyit) romantikus filmeket

ápr23

Örök harc a két nem között, hogy az este akció vagy romantikus film menjen. Segítünk: ne romantikus. Mondjuk miért! 

ballerina-2878011_1280.jpg

Tudd meg miért, olvass tovább!

A romantikus filmek kötelező velejárói egy csajos délutánnak, vagy egy klasszikus pizspiartynak. Gyakran előkerülnek magányos estéken vagy szakítás után is. Nem biztos azonban, hogy jól teszed, hogy Bridget Jones-ba folyton a bánatod...

1.) Nem valósak

A romantikus filmek forgatókönyv szerint haladnak. Most őszintén... mennyi esély van arra, hogy pont elkapod a kiszemeltedet a repülőtéren, még felszállás előtt? Mennyi esély van arra, hogy pont az IGEN kimondása előtt fut be a hős a templomba, hogy elrabolja szerelmét? Hogyan lehet, hogy mindig a csókjelenetnél kezd el szakadni az eső? Ezek miatt a filmek miatt elhiszed, hogy ezek reális történések, és nem fogsz megelégedni azzal, ami az életedben zajlik, ezért boldogtalan és elégedetlen leszel.

2.) Nem fogod értékelni a valóságot

Van egy szerelmed, aki melletted van jóban rosszban. Nincs pofozkodás, aztán heves csókolózás, nem kapsz minden nap 100 szál rózsát tőle, és a moziban sem készít Neked a vetítés előtt romantikus videót. Azonban melletted van, szeret, odafigyel rád és támogat. Egy idő után Neked mégsem lesz ez elég, mert a tegnapi romantikus filmben a reszelő hasú főhős a hegyet megmozgatta a szerelméért... A férfiak is emberek, ők is félnek a visszautasítástól, és gyakran azért nem tesznek ekkora lépéseket, mert ők sem szeretnek csalódni. Erre nem is gondoltál?

mark ruffalo GIF

3.) Hiú ábrándokba kerget

Te is várod otthon ülve az igazit? Elhiszed, hogy egyszer csak betoppan fehér lovon, és minden tökéletes lesz? El kell, hogy szomorítsunk... ilyen kapcsolat tényleg csak a mesében létezik. Ahhoz, hogy egy kapcsolat mély és tartós legyen, elengedhetetlenek a tányértörések, nézeteltérések, és akár mosolyszünet is lehet a dologban. Ez nem azt jelenti, hogy nem az az igazi, akivel veszekszel.

4.) Ellökheted magadtól a szerelmed

Bezzeg a filmben... Ismerős a mondás? Ha együtt filmeztek, minden alkalommal, amikor a főhős valami szuper romantikusat csinál, kérdően pillantasz a párodra, azt sugallva neki, hogy "Látod, látod, bezzeg ő...!". Ezt felejtsd el, hiszen a szerelmed azt fogja érezni, nem elég jó Neked. A szeretet kimutatása nem egyenesen arányos azzal, hány gyémántot és rózsacsokrot kapsz.

matthew guy GIF

5.) Elhitethetik Veled, hogy kapcsolatban boldogabb lennél

Szingliként terápiaként nézünk romantikus filmeket. Ezzel az a baj, hogy az ilyen filmek többségében azt láthatjuk, hogy a főhős esetlen, ügyetlen, boldogtalan és nem találja a helyét az életben, aztán megjelenik a szőke herceg, és egyből minden a helyére kerül. Így belecsöpög a tudatalattidba, hogy Neked csak egy pár kell, és egyből helyre siklik az életed! Ezzel az a baj, hogy ilyenkor hajlamosabb leszel olyan kapcsolatba is belemenni, amivel józan fejjel talán nem mennél bele, ráadásul a szingléséggel töltött időd arra megy el, hogy ábrándozol a következő nagy szerelemről. Szinglin is olyan olyan tehetséges és értékes vagy! Használd ki azt az időt, hogy megismerd magad, rágyere mit is vársz el egy kapcsolatból és megszabd a saját határaid. Az, hogy ezt az időt hogy töltöd el nagyban segítheti a következő kapcsolatod tartósságát és boldogságát! Hiszen hogyan tegyen más boldoggá, ha Te sem teszed magad azzá?

Persze, a romantikus filmezéssel egészen addig nincs baj, amíg azok nem szövik bele magukat a mindennapi életünkbe. Maradjunk reálisak, álljunk két lábbal a földön, értékeljük amink van, és írjuk meg mi a saját romantikus filmünket!

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked!

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8013856778

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása