A hazugság jelei - ne hagyd magad megvezetni!

ápr16

Rihanna lehet, hogy szereti, ha hazudnak neki, de mi nem...jól mondom? Tanuld meg felismerni, ha valaki hazudik neked! A testbeszéd sosem hazudik.

hazugsag.jpg

Olvass tovább!

Számtalanszor füllentünk életünkben, azonban abszolút nem mindegy, hogy apróságról van szó, vagy fontos dolgokról. A cikkünkben összeszedtük, mikre figyelj oda a fontos kérdéseknél, hiszen egy valótlant állító testbeszéde rendkívül beszédes, csak oda kell figyelned rájuk!

Tudtad? A kutatókat is érdekli a hazugság jelenléte, és gyakorisága az emberi kommunikációban. Ezért egy kutatás is készült a témában, amiből egyértelműen kiderül, hogy a férfiak átlagosan többet hazudnak, mint a szebbik nem. Az eredmény: a nők egy nap átlagosan 1,39-szer hazudnak egy nap, a férfiak pedig 1,93 alkalommal, naponta.

Többféle embertípus létezik, többféle személyiséggel. Éppen ezért vannak a hazugságvizsgálatban végletek, azonban egy kis odafigyeléssel egyszerűen megállapítható, ha valaki nem mond igazat. Pláne akkor, ha már ismered annyira az illetőt, hogy feltűnjön neked a beszélgetés során, hogy valami nincs rendben...

Na de hogyan ismerhetjük fel, ha valaki hazudik nekünk? A testbeszédét kell figyelni, hiszen egy valótlant állítót elárulnak a mozdulatai!

1.) Gyakori fejmozgás

Ha felteszel valakinek egy kérdést, egyből figyeld a fejét. Ha a válasz előtt hirtelen pozíciót vált a feje, valamiben nem mond igazat. Például hirtelen oldalra, vagy hátrabillenti azt.

2.) Ha mozdulatlan

Ha valakivel beszélgetsz, az folyamatosan gesztikulál, és a beszédnek megfelelően mozog a teste is. A hazudók nagy része azonban ideges lesz, és annyira koncentrál arra, hogy mit mond, hogy a teste szinte ledermed.

3.) Ismétli magát

Próbál meggyőzni! Ha valaki folyamatosan egy mondatot vagy kifejezést ismételget, az lehet annak az oka, hogy szeretné elhitetni veled az "igazát", meg persze magával is...Arról nem is beszélve, hogy az ismétlésekkel időt nyernek maguknak arra, hogy átgondolják mit is mondjanak, és hogyan, hogy ne kapd rajta őket.

4.) Megérinti az ajkát

Ez egy önkéntelen reakció, beszélgetés közben eltakarják a szájukat, az állukat az orrukat. Olyan, mintha tudat alatt szeretnék visszatartani az igazat a kezükkel, hogy véletlenül se csússzon ki.

5.) Túl sokat beszél

Akik kitalálnak egy sztorit, azok íróvá változnak, és tudatni akarnak veled minden apró részletet a kis novellájukról. Milyen színű volt a függöny, a kávézóban pontosan mennyi tejet tettek a kávéba, mit viseltek, mit gondoltak, mindent! Egy átlagos beszélgetés során ennyire nem megyünk bele a részletekbe. Ezt könnyen észreveheted, hiszen ha egy egyszerű kérdésre egy 4 oldalas választ kapsz, tele részlettel...nos... van egy rossz hírünk.

mila kunis lie GIF

6.) Indokolatlan kéztartás

Láttál már valakit egy átlagos beszélgetés alatt a nyakát vagy a mellkasát fogva? Ha hazudik neked, akkor megeshet. Több ügyvéd is beszámolt arról, hogy tanúskodás közben gyakori ez a mozdulat, innen azonban egyből tudják, hogy a vallomás valótlan, vagy tartalmaz ferdített elemeket.

7.) Pislogás

Többféle hazudozó létezik, azonban azt biztos felismered, ha valakinek rendellenes a pislogása. Kétféleképpen különböztetheted meg pislogásból azt, ha valaki hazudik neked:

  1. Túl sok pislogás: túl sok pislogás esetén frusztrált, stresszes, és kényelmetlenül érzik magát a füllentő embertársunk.
  2. Túl kevés pislogás: Manipulálni szeretne a tekintetével, ezért nem néz félre, nem kerüli a szemkontaktust, csak próbál hipnotizálni az igazával.

8.) Légzés

A stressztől és attól, hogy félnek a lebukástól, adrenalin termelődik, ez pedig gyorsítja a szívet. A szív gyorsulása pedig gyorsabb levegővételt is produkál, így ha hirtelen gyorsul a légzése, feltehetően hazudik neked az illető.

9.) Fejrázás

A hazudók akaratuk ellenére elárulják mondanivalójuk valótlanságát, a fejmozdulatukkal. A legjobb példa erre, ha valaki azt mondja, hogy "igen", azonban mégis rázza a fejét...

+1.) Figyelj a történetre, és ne félj kérdezni!

A hazudozó mire odaért hozzád, már az egész sztorit kitalálta. Azonban egy kis odafigyeléssel simán le tudod buktatni. Például, emlékszel, hogy az egyik munkatársa elutazott 2 hétre külföldre pár napja, de ma mégis ott volt a meetingen?...Érdekes, nem igaz?

angry harry potter GIF

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked! 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8813838926

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása