Mitől olyan ínycsiklandóak az ételek a plakátokon?

már26

Olyan dolgoktól, amiket biztos nem ennél meg. Tarts velünk, bevezetünk a food stylist-elés világába, nézd meg mitől olyan fényesek a gyümölcsök, vagy olyan kifogástalan az édességeken a hab!
hamburger.jpg

Olvass tovább!

A plakátokon valahogy minden étel annyival gusztusosabbnak tűnik. Vajon miért lehet, hogy a plakátokon a hamburger sokkal jobban néz ki, mint amit a gyorsétteremben kiadnak? Hogy lehet, hogy az üdítők jégkockái mind kifogástalan formájúak? Cikkünkből minden kérdésedre választ kapsz!

1.) Fényes gyümölcsök

Ahhoz, hogy fényessé tegyék a zöldségeket és gyümölcsöket, nem használnak semmilyen bonyolult eljárást, sőt. Akár Te az otthonodban is ilyen csillogóvá varázsolhatod az egészséges falatokat, csak utána nem ennéd meg őket. Fújd le hajlakkal a vitaminforrásokat, és kész is a trükk!

2.) Guszta juharszirup

Aki már evett amerikai palacsintát juharsziruppal, az pontosan tudja, hogy a tészta pillanatok alatt felszívja az édes öntetet, és szinte nem is látszik a végeredményen a szirup. A fotósok és stylist-ok egyszerűen megoldották a problémát: a szirupot motorolajra cserélték. Ez jól néz ki, és nem szívódik fel. Nyami!

3.) Tökéletes hamburger

Kezdjük először a bucival. A hamburgerzsemlét cipőfényező krémmel kenik be, így megkapják ezt a tökéletes, barnás-bézses színt. A szezámmagot egyenként helyezik fel rá, vékony pálcikával.

A szószokat és a kis hagymadarabkákat egyszerre helyezik rá csipesszel, hogy a lehető leg nyálcsorgatóbb legyen. A szószokat fecskendővel nyomják rá, hogy az összhatás esztétikus és guszta legyen. Itt egy példa, a videóból látni fogod:

4.) Ízletes tészta

A kínai tésztákat az is megkívánja a reklámokból, aki sosem szerette a keleti ízeket. Ebben biztosan segít a glükóz szirup, hiszen ezzel öntik nyakon a tésztát, hogy ízletesnek és megfelelően szószosnak tűnjön.

5.) Sör, ahogyan az a nagy könyvben meg van írva

Ha szerinted az a sör azért néz ki olyan jól a TV-ben, mert nagyon ügyes a csapos, el kell hogy szomorítsalak. A sörön található hab ugyanis mosószertől van!

6.) A fagyit nem lehet fotózni...

A jégkrémek és fagylaltok tökéletesek a plakátokon. Csak sajnos nem a jéghideg finomságot láthatjuk rajtuk. A fyi nagyon hamar elolvadna, így nem bírna ki egy fotózást, ezért a nyalánkságot krumplipürével helyettesítik, amihez ételfestéket kevernek!

7.)... és a tejszínhabot sem.

Az előzőhöz hasonlóan a tejszínhab is hamar elmozdul, elolvad, elfolyik. Ez nem mutat jól a reklámfotókon, ezért a szakembereknek mást kellett kitalálniuk. A fotókon található hab igazából borotva hab! Könnyen formázható, nem folyik el, és megfelelően rikító fehér.

fagylalt.jpg

8.) Itthon valahogy nem ilyen a jégkocka

Van nyáron szebb dolog, mint egy hatalmas hideg üdítő rengeteg jégkockával? A bolti valahogy mégsem úgy fest, mint az, amely a plakáton található. A pohárba dobált "jégkockák"-nak igazából semmi közül nincs a vízhet, sokkal inkább a műanyaghoz. 

9.) Ínycsiklandozó tej

A csomagolásokon található tej tökéletesen fehér, sűrű, és ínycsiklandozó. Miért? Mert a fotókon látható tej nem a bociból, hanem a ragasztós tubusból jön. A müzlis képeket úgy csinálják, hogy a tálba műanyag fóliát helyeznek, erre folyatják rá a hófehér ragasztót. Ebbe az ízletes gabonapehely darabkákat ízlés szerint lehet belehelyezni, hogy az a lehető legjobban nézzen ki.

tej.jpg

10.) Szénsavas üdítő

Bizonyára Te is tudod magadról, hogyha kiöntöd magadnak a bizsergő frissítőt, nagyon hamar elillannak a buborékjai. Hogyan is lehetne így lefotózni az isteni frissítőt? A pohárba egy speciális pezsgőtablettát tesznek, amiről rengeteg buborék keletkezik, hozzádobnak pár műanyag kockát, és kész is a tökéletes fotó!

11.) Az ott biztos szósz?

A szószok folynak, és gyakran nem olyan guszták, mint a valóságban. A szakemberek ezért egy kis csavart vittek a fotózásukba. Az öntetek és szószok igazából olvasztott viaszok különböző színben. Így tökéletes esz az állaguk és a színük is.

12.) Nem is füstöl, se nem gőzölög

Annyira guszta lesz az étel, ha látjuk, ahogyan füstöl, hiszen frissen készült el. A valóságban azonban a frisshez semmi köze az ínycsiklandó falatoknak. Többféle mechanizmussal állítják elő a füstöt. Az egyik egy speciális eszköz, ami gőzt hoz létre, esetleg egy textillabda, amit megmelegítenek és gőzölögni kezd, vagy füstölővel.

elelmiszer.jpg

Az ételek ízén nem változtat a különbsége a plakátokhoz képest, azonban jó, ha tudod, hogy amit a reklámokban látsz, az nem az az étel, amit kapni fogsz. Persze, a fotósokat is meg lehet valahol érteni, hiszen egy-egy élelmiszert nagyon nehéz megfelelően lefotózni, ezért sokkal praktikusabb trükköt bevetni.

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked! 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr2613780816

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása