A sikeresség titka: tippek hogyan maradj motivált, a legfáradtabb napokban is!

feb07

Hiába imádjuk a munkánkat, vagy szeretünk mozogni, vannak napok, esetleg hetek, amikor úgy érezzük hogy ez most valahogy nem megy... Ilyenkor érdemes közbeavatkoznod, és újra megtalálni a motivációt! Így ismét pörögni fogsz, és sokkal jobb hangulatban telhetnek a napjaid!

motivational-999247_960_720.jpg

Olvass tovább!

Napok óta keresed a motivációt, de nem találod? Ne legyél többet elveszett, segítünk visszacsöppenni a régi kerékvágásba. Elég volt a punnyadásból!

1.) Ne gondolj rá nehéz munkaként!

Soha nem fogsz elkezdeni egy projektet, ha úgy gondolsz rá milyen hatalmas dolog, mennyi időt fog elvenni és milyen bonyolult. Gondolj arra, hogy ez csak egy lépcső az álmaid elérése érdekében, és simán megcsinálod! Képzeld azt, hogy ez egy kihívás. Már csak azért is mutasd meg magadnak, mennyi mindenre képes vagy!

2.) Kezdd a napot jókedvűen!

A reggeli rituáléd hatással van az egész napos hangulatodra. Épp ezért tedd a reggeleket jókedvűvé! Hallgasd meg a kedvenc számod a kocsiban úton a munka felé, lepd meg magad valami ínycsiklandozó reggelivel, vagy kelj fel hamarabb és olvass egy kicsit. Így sokkal jobb lesz a közérzeted egész nap, és kevésbé stresszesen fogod felfogni a munkát is.

Tudtad? A pszichológia szerint az, hogy milyen fehérnemű van rajtad befolyásolja a kedvedet!

happy home video GIF

3.) Tűzz ki pici célokat!

Vannak olyan nagy projektek (például egy hosszú fogyás projekt) ami annyira messzinek, távolinak és talán lehetetlennek is tűnik, hogy azt se tudod hol kezdj neki. Ezért marad a csoki, a jégkrém és a Bridget Jones, mert beletörődünk a helyzetünkbe.

Próbáld meg ezt helyette: tűzz ki folyamatosan apró célt magadnak. Ez nem csak azért jó, mert átláthatod a feladataid, és van kiindulási pontod, de a kis célokat könnyebb elérni, és hamarabb is sikerül, ez pedig sikerélményt ad. Ez pedig még több motiváció a végső cél eléréséhez!

4.) Ne hajtsd túl magad!

Láttál már olyan embert, aki 0-24 ugyan olyan lelkes egy adott témával kapcsolatban? Na ugye. Főleg, ha olyan dologról beszélünk, ami jó sok időt igényel. Ha már érzed magadon hogy lankad a figyelmed, vagy már nagyon nem érsz el eredményt, pihenj meg! Bármennyire is szorít az idő, hidd el egy kis feltöltődés segíteni fog. Lehet, hogy pont akkor jut eszedbe a nagyágyú, amit eddig napokig kerestél!

5.) Összpontosíts!

Ne hagyd hogy befolyásoljanak olyan dolgok, amik nem segítenek hozzá a célod eléréséhez. Mindig emlékezz rá, miért is akarod elérni a kitűzött célt, és ne tántorítson el ettől semmi!

6.) Mire vársz!?

Ha valamit a fejedbe vettél, és eltökélted, akkor mire vársz még? Ne tologasd magad előtt a napokat, lépj a tettek mezejére! A motiváció sajnos nincs mindig ott egy folyamatban, ezért néha csak az akaraterőd segíthet!

7.) Ne add fel!

Mindig vannak buktatók mindenki életében. Az igazi nyertes azonban képes felállni, leporolni magát, és tanulni az esetből! Egy apró botlás vagy veszteség ne legyen elég ahhoz, hogy feladd amiért eddig küzdöttél!

8.) Ünnepeld meg a sikereid!

Bármilyen kis célt is tűztél ki magadnak, ünnepeld meg annak sikerességét! Lepd meg magad édes semmiségekkel! Persze nem kell nagy dolgokra gondolni, olyanra pláne nem, hogy az egy hetes sikeres fogyókúrát valaki egy szelet tortával ünnepli meg! A cél végén relaxálj egy kicsit, vegyél egy jó forró fürdőt, és a melegvízen kívül úszkálj a saját sikeredben is! Gondold végig hogyan jutottál el ide, és merre tovább!

shia labeouf motivation GIF

A motiváció nem mindig lesz ott az életedben, de ha segítesz egy kis lökéssel magadon azzal, hogy emlékezteted magad miért is kezdtél bele ebbe az egészbe, sokkal hamarabb éred el a céljaid! Talán még az ahhoz vezető út is sokkal izgalmasabb lesz. És ne feledd: egyedül rajtad áll vagy bukik a jövőd, így ha eltökélten összpontosítasz a végállomásra biztosan eléred azt! Hajrá!

Likeolj minket facebookon, hogy értesülj a legújabb cikkekről, így elsőként tudhatod meg, mi a jó neked! 

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr5113642414

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása