Szerelem a való életben és a filmekben - avagy hogy vágjuk mi, lányok magunk alatt a fát

sze04

A Hollywoodi filmek legkedveltebb témája a szerelem. Bármilyen kategóriájú filmről van szó, mindegyikben kell, hogy legyen szerelmi szál. Mi lányok, csak sóhajtozunk és áradozunk a bimbózó kapcsolat láttán... hogy mi ezzel a baj? Már mondom is!wedding-2616652_960_720.jpg

Kattints!

Való élet vs. Hollywood

Imádjuk a romantikus filmeket! Annyira jó látni, hogy van két ember, aki teljesen véletlenül egymásra talál, és szép lassan visszafordíthatatlanul egymásba szeret. Hol itt a baj?

Már tini korunkban szerelembe esünk ezekkel a filmekkel. Ábrándozunk, hogy egyszer találunk egy herceget fehér lovon, aki a semmiből beletoppanva életünkbe boldoggá tesz és teljessé. Elképzeljük a romantikus vacsorákat, a rózsasziromban bújást, a pezsgős fürdőzéseket. Látjuk a szemünk előtt az édes jó éjt és jó reggelt SMS-eket, a hajnalig tartó telefonbeszélgetéseket, és a házhoz küldött hatalmas rózsacsokrokat.

Épp itt a baj. Kis korunktól magunkba kódolunk egy álmot, ami abszolút nem reális. Az élet nem tündérmese, a kapcsolat pedig nem a forró ölelkezésekről, és az eszeveszett kalandokról szólnak.

Persze, minden filmben vannak veszekedések. Mennyire unalmas lenne az egész, ha nem lenne benne bonyodalom, nem igaz? Összevesznek, 2 hétig nem beszélnek, aztán "véletlenül" egymásra találnak és boldogan élnek, amíg meg nem halnak. Na persze. Szerinted ilyen könnyen túllépnek azon, hogy megbántották a másikat? Hogy megcsalták egymást? Hogy kiderült egy hatalmas titok a múltjukból? Dehogyis. Megbeszélik, vagy elnyomják a sérelmeket. Attól még ott vannak.

Amint a való életben valami nem úgy alakul, mint a filmekben - vagy ne adj' Isten párunknak is akadnak elvárásai egyből eltűnik a rózsaszín köd, és keressük is a Christian Grey-ünket. Túl nagy elvárásokat állítunk fel a kapcsolatunkkal és a párunkkal kapcsolatban! Ha kiegyensúlyozott, boldog kapcsolatot szeretnénk, szembesülnünk kell a ténnyel:

Ez itt a csúnya, való világ!

Nem szaladgálnak öltönyös milliomosok, szexi rock sztárok vagy menő sportolók. A szerelemért és a kapcsolatért mind a két félnek ugyan úgy tennie kell,

Unalmas lenne az élet, ha minden nap csokor várna, meg csoki, meg romantikus meglepi, nem? Na ugye. 

Persze, ez nem azt jelenti, hogy nincs erre szükség egy kapcsolatban, mert nagyon is van. Ne gondoljuk viszont, hogy egy kapcsolat rossz, mert nem egy filmbe illő szerelmes lovag a párunk. Romantikus film nézése közben nem kell morcosan ránézni, hogy "BEZZEG Ő!".

Ismerd meg magad, és támassz fel reális elvárásokat, de nem csak a pároddal szemben, hanem magaddal szemben is! Soha ne várj el olyat a másiktól, amit Te nem tudsz vagy nem akarsz teljesíteni. Egy egészséges kapcsolat kompromisszumok halmaza, tele türelemmel és megértéssel. Akik több tíz éve vannak együtt boldogan, az nem azért van, mert nem veszekednek vagy nincsenek problémák. Egyszerűen megtanulták kezelni egymást, lejjebb vitték az egójukat, és a kapcsolat építését tartották a legfontosabbnak.

A filmekben nem mutatják mi lesz a romantikus egymásra találás után (amit egyébként a legjobban gyűlölök a filmekben...mármint hé! engem érdekel, ha már ennyire megismertem őket!). Hidd el... örökre sosem lángol a tűz. Így is lehet kiegyensúlyozott és boldog az életed a kiszemelteddel!

Ha görcsösen kaparsz, hogy az életed egy romantikus film lesz...csalódni fogsz!

Szerző: DD Barbi

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr3212794854

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása