4 napos ünnep lesz ezentúl a húsvét

már29

Végre eldőlt és mostmár tuti, amiről hosszú ideje lehetett hallani, csak senki sem tudta biztosra. Mostantól viszont kiderült, ezentúl négynapos hosszú hétvége lesz a húsvét!

easter-1238537_1280.jpg

Hurrá! 

Lehet örülni, mert az Országgyűlés munkaszüneti nappá nyilvánította nagypénteket, így idén már négynapos hosszú hétvége lesz a húsvét. Április 14., péntekre máris szervezhettek magatoknak programot! 

A nagypéntek egyébként a keresztény liturgiában a húsvét előtti péntek, amely napon Jézus Krisztus kínszenvedéséről, kereszthaláláról és temetéséről emlékeznek a keresztény egyházak. Nagypéntek üzenete, hogy áldozat nélkül nincs ünnep, halál nélkül nincs föltámadás, nagypéntek nélkül pedig nincs húsvét.

A nagypéntek már Európa másik 14 országában is ünnepnap. A nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánításának ötletét tavaly októberben a Magyarországi Református Egyház Zsinatának emlékülésén jelentették be.

...úgyhogy innentől kezdve munkaszüneti nap lesz nagypéntek, hosszú pihenéssel! 

easter-1236515_1280.jpg

(Forrás)

Tetszett a cikk? Még több érdekességet találsz a Miajóneked oldalára katintva!

Nézz be a DiamondDeal oldalára, találsz pár klassz ajánlatot ott is! KATT IDE!

A Facebookon is ott vagyunk, LÁJK! :)

Miajóneked! Ami jó Neked! :)

Szerző: DDEszter

Kapcsolódó ajánlatunk

A bejegyzés trackback címe:

https://miajoneked.blog.hu/api/trackback/id/tr8012385749

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása